ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມແຂວງຊຽງຂວາງ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 25, 2020 2021-01-12 9:12ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມແຂວງຊຽງຂວາງ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ວຽກງານດ້ານຕ່າງໆໃນການບໍລິການໃນໂຮງແຮມ ເພື່ອສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີທັກສະຮອບດ້ານ ໃນການປະກອບອາຊີບໃນທຸລະກິດນີ້. ວຽກງານໃນຂະແໜງການບໍລິການຮັບຕ້ອນກໍຄື ວຽກງານທາງດ້ານການໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານ ຖືເປັນອີກໜຶ່ງວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ໄດ້ຊ່ວຍຍົກລະດັບຄວາມເພິງພໍໃຈຂອງແຂກຜູ້ມາທ່ຽວຊົມ ແລະ ໃຫ້ເກີດການກັບມາໃຊ້ບໍລິການຊໍ້າອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການກົງກັບມາດຕະຖານອາຊີບ ເພື່ອນໍາໄປປະຕິບັດງານວິຊາສະເພາະໄດ້ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ການນໍາໃຊ້ພາສາອັງກິດທົ່ວໄປ
- ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບມະນຸດສໍາພັນ
- ນໍາໃຊ້ຄະນິດສາດທົ່ວໄປ
- ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບພາສາລາວ
- ຄອມພິວເຕີ
- ຄວາມຮູ້ກ່ຽວກັບທຸລະກິດໂຮງແຮມ
- ທັກສະແບບມືອາຊີບ
- ການແກ້ໄຂບັນຫາ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະໂຮງແຮມ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
- ບົດບາດຍິງຊາຍ
- ພື້ນຖານກ່ຽວກັບການທ່ອງທ່ຽວ
- ການເຮັດວຽກແບບມືອາຊີບ
- ການບໍລິການຮັກສາຄວາມສະອາດ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ພື້ນຖານການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ພື້ນຖານການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ແນະນໍາການບໍລິການລູກຄ້າ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
- ສຳລັບນັກຮຽນຜູ້ທີມີໃບຢັ້ງຢືນຈາກບ້ານ ແລະ ວ່າເປັນຄອບຄົວທີ່ທຸກຍາກແມ່ນຈະບໍ່ໄດ້ເສຍຄ່າທຳນຽມ
- ມີນະໂຍບາຍໃຫ້ຜູ້ທີ່ຊ່ວຍວຽກໂຮງຮຽນເຊັ່ນວ່າ: ເປັນປ້ອງກັນໂຮງຮຽນຈະຖືກຍົກເວັ້ນຄ່າຮຽນ ແລະ ໄດ້ຮັບນະໂຍບາຍອື່ນເພີ່ມນ
- ນັກຮຽນຜູ້ທີ່ເຈັບເປັນນອນໂຮງໝໍ ຫຼື ວ່າຜ່າຕັດຕ່າງໆ ແມ່ນຈະໄດ້ຮັບນະໂຍບາຍຈາກໂຮງຮຽນຈຳນວນໜຶ່ງ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ໃນໂຮງຮຽນມີສະຖານທີ່ພັກເຊົາ (ຫໍພັກ-ຍິງຊາຍ).
- ມີໂຮງຊ່າງໃນພາກປະຕິບັດ.
- ມີສະຖານທີ່ຈອດລົດກ້ວາງຂວາງ, ມີໄຟຟ້າ, ນ້ຳປະປາ.
ຄວາມຮູ້ ແລະທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ :
ມີທັກສະໃນການເຮັດວຽກ
ແກ້ໄຂບັນຫາ
ມີທັກສະແບບມືອາຊີບ
ສາມາດໃຫ້ບໍລິການ ແລະ ຮັກສາຄວາມສະອາດ
ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້
ຮູ້ນຳໃຊ້ເຄື່ອງມື, ອຸປະກອນໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ
- ສາມາດປະກອບອາຊີບໃນຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້
- ສາມາດປະກອບທຸລະກິດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງ
ວີທີສະໝັກ
ວີທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄຳຮ້ອງຂໍເຂົ້າຮຽນແລ້ວປະກອບຂໍ້ມູນໃຫ້ຄົບຖ້ວນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ນໍາເອົາເອກະສານມາໃຫ້ທາງໂຮງຮຽນກວດສອບຄວາມຖືກຕ້ອງ ແລະ ຄົບຖ້ວນຂອງຂໍ້ມູນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ຫາກເອກະສານຄົບຖ້ວນແລ້ວແມ່ນເຂົ້າສຳພາດເຂົ້າຮຽນໂດຍການທົດສອບ ຫຼື ຄັດເລືອກ ດ້ວຍການຂຽນ, ສຳພາດ ແລະ ທົດສອບດ້ານສີມືໂດຍມີຄະນະກຳມະການທີ່ຮັບການແຕ່ງຕັ້ງຢ່າງເປັນທາງການ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ໃບນໍາສົ່ງຈາກກົມກອງ(ກໍລະນີເປັນພະນັກງານ)
- ໃບຄະແນນ
- ຊີວະປະຫວັດ(ກໍລະນີເປັນພະນັກງານ)
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່
- ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ(ສໍາລັບນັກຮຽນ)