ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງຫຼວງນໍ້າທາ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2020-12-09 8:07ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງຫຼວງນໍ້າທາ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວໃຫ້ຖືກຕ້ອງ ແລະ ແຊບຕາມແບບດັ້ງເດີມ, ຮູ້ຈັກປະຍຸກນໍາໃຊ້ວັດຖຸດິບຕ່າງໆໃນການປະກອບອາຫານ, ສຶກສາຫຼັກການ ຂັ້ນຕອນຕ່າງໆໃນການປຸງແຕ່ງ, ການກຽມວັດຖຸດິບປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍໃສ່ໃຈເລື່ອງຄວາມສະອາດເປັນຫຼັກ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວມີຄວາມສຳຄັນເປັນຢ່າງຍິ່ງຕໍ່ການສືບທອດ ແລະ ຮັກສາວັດທະນະທຳໃນການເຮັດອາຫານລາວໃຫ້ເປັນເອກະລັກ ສາມາດນຳໃຊ້ເຂົ້າໃນການດຳລົງຊີວິດປະຈໍາວັນ ພ້ອມທັງສ້າງອາຊີບ ແລະ ລາຍຮັບໃຫ້ຕົນເອງ ແລະຄອບຄົວ ພ້ອມທັງສົ່ງເສີມ ວຽກງານການບໍລິການທາງດ້ານຂະແໜງການທ່ອງທ່ຽວ ໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານນຳອີກດ້ວຍ
ຈຸດປະສົງ :
ແນ່ໃສ່ເພື່ອການກໍ່ສ້າງ ແລະ ພັດທະນາຊັບພະຍາກອນມະະນຸດໃຫ້ມີລະດັບທາງດ້ານສີມືທີ່ເໜາະສົມ ແລະ ສອດຄ່ອງກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ, ຄວາມກ້າວໜ້າທາງດ້ານເຕັກໂນໂລຊີ.
ເພື່ອສົ່ງເສີມໃຫ້ສະຖານປະກອບການໄດ້ນຳໃຊ້ຊັບພະຍາກອນມະະນຸດທີ່ມີສີມື, ເພື່ອປັບປຸງວຽກງານຂອງຕົນເອງໃຫ້ເກີດປະສິດຕິພາບດີ, ທັງປະຢັດ ແລະ ເກີດຜົນປະໂຫຍດ.
ເພື່ອພັດທະນາປະກອບອາຊີບໃຫ້ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ, ເຈດຕະນາທຳ ແລະ ມີວິໄນທີ່ດີ.
ສ້າງໃຫ້ຮູ້ຮັກອາຊີບ, ມີແນວຄິດສ້າງສັນ, ມີພາລະນາໄມ, ມີລະບຽບວິໄນ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ພາສາອັງກິດ
- ຄະນິດສາດ
- ເຄມີສາດ
- ພາສາລາວ
- ໂພຊະນາການອາຫານ
- ມະນຸດສໍາພັນ
- ຄວາມສະອາດ ແລະ ສຸຂະອະນາໄມ
- ວັດສະດຸອຸປະກອນ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ
- ແກະສະຫຼັກຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້
- ວຽກໃບຕອງ
- ການນໍາໃຊ້ຄອມພິວເຕີ
- ການຖະໜອມອາຫານ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານຫວານ
- ສິລະປະການໃຫ້ບໍລິການ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ຕົບແຕ່ງດອກໄມ້
- ການຈັດງານລ້ຽງ
- ທຸລະກິດຂະໜາດນ້ອຍ
- ການເຮັດເຄື່ອງດື່ມ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ແມ່ບ້ານ
- ຝຶກງານ 16 ອາທິດ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາແມ່ນໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງໃນທຸກໆເດືອນ.
- ມີສະຫວັດດີການ, ມີເຄື່ອງແບບໃຫ້.
- ມີການທັດສະນະສຶກສາພາຍໃນແຂວງ ແລະ ຕ່າງແຂວງ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
– ໂຮງຮຽນມີຫໍພັກໃຫ້ຢູ່ທັງຍິງ ແລະ ຊາຍ.
– ມີອຸປະກອນຮັບໃຊ້ໃນການຮຽນ.
– ມີອາຄານຮຽນທິດສະດີ ແລະ ພາກປະຕິບັດຕົວຈິງ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ ແລະ ອາຫານຫວານໄດ້.
ສາມາດນຳໃຊ້ວັດສະດຸອຸປະກອນ.
ສາມາດແກາະສະຫຼັກໜາກໄມ້ແປຮູບຕ່າງໆ.
ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ.
ສາມາດຖະໜອມອາຫານສົດ ແລະ ອາຫານແຫ້ງ.
- ສາມາດປະກອບອາຊີບເປັນພະນັກງານໃນຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້.
- ສາມາດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງໄດ້.
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄໍາຮ້ອງດ້ວຍຕົນເອງ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບເອກະສານຕາມການແນະນຳຕິດຄັດໃນໃບຄຳຮ້ອງ.
- ຂັ້ນຕອນທີ່ 3: ສຳພາດຄັດເລືອກ.
- ຂັ້ນຕອນທີ່ 4: ລໍຖ້າຕິດຕາມລາຍຊື່ ແລ້ວລົງທະບຽນເຂົ້າຮຽນຕາມວັນນັດໜາຍ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ສໍາມະໂນຄົວ ຫຼື ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່
- ໃບຄະແນນ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 3 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)