ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງໄຊຍະບູລີ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 28, 2020 2020-12-09 7:45ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງໄຊຍະບູລີ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
ແນໃສ່ເພື່ອກໍ່ສ້າງ ແລະ ພັດທະນາຊັບພະຍາກອນມະນຸດໃຫ້ມີລະດັບທາງດ້ານສີມືທີ່ເໝາະສົມ ແລະ ສອດຄ່ອງກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ, ຄວາມກ້າວໜ້າທາງດ້ານເຕັກໂນໂລຊີເພື່ອພັດທະນາຕົນເອງ ເສດທະກິດສັງຄົມ ແລະ ປະເທດຊາດ.
ເພື່ອສົ່ງເສີມໃຫ້ສະຖານປະກອບການໄດ້ນຳໃຊ້ຊັບພະຍາກອນມະນຸດທີ່ມີລະດັບທາງດ້ານສີມື, ປັບປຸງວຽກງານຂອງຕົນເອງໃຫ້ເກີດມີປະສິດທິພາບດີ, ທັງປະຢັດ ແລະ ເກີດປະໂຫຍດສູງສຸດ.
ເພື່ອພັດທະນາປະກອບອາຊີບໃຫ້ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ, ເຈດຕະນາທຳ ແລະ ມີວິໄນທີ່ດີ.
ສ້າງໃຫ້ຮູ້ຈັກຮັກອາຊີບ, ມີແນວຄິດສ້າງສັນ, ມີພາລະນາໄມ,ບຸກຄະລິພາບແລະ ທັງໃຫ້ຮູ້ຈັກຄວາມສວຍສົດງົດງາມ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ພາສາອັງກິດ
- ຄະນິດສາດ
- ເຄມີສາດ
- ພາສາລາວ
- ການນໍາໃຊ້ຄອມພິວເຕີ
- ໂພຊະນາການອາຫານ
- ມະນຸດສໍາພັນ
- ຄວາມສະອາດ ແລະ ສຸຂະອະນາໄມ
- ສິລະປະການໃຫ້ບໍລິການ
- ທຸລະກິດຂະໜາດນ້ອຍ
- ວັດສະດຸອຸປະກອນ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຫວານ
- ການເຮັດເຄື່ອງດື່ມ
- ແກະສະຫຼັກຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້
- ຕົບແຕ່ງດອກໄມ້
- ວຽກໃບຕອງ
- ການຖະໜອມອາຫານ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການຈັດງານລ້ຽງ
- ວຽກແມ່ບ້ານ
- ການຫຍິບກະໂປ່ງໂຕະ
- ຝຶກງານ 18 ອາທິດ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາທີ່ເປັນນັກສຶກສາໃນແຜນ(ບໍ່ແມ່ນພະນັກງານມາຮຽນຕໍ່)ຈະໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງ.
ນະໂຍບາຍເຈັບເປັນ ແລະ ເສຍຊີວິດ
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກ, ຫ້ອງຮຽນ, ຫ້ອງຝຶກງານ
- ອຸປະກອນຮັບໃຊ້ການຮຽນ-ການສອນ
- ງົບປະມານຮັບໃຊ້ພາກປະຕິບັດໃນການຊື້ວັດຖຸດິບ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
ມີຄວາມອົດທົນ ແລະ ມີຄວາມຮັບຜິດຊອບຕໍ່ໜ້າທີ່.
ມີຄວາມຊື່ສັດສຸດຈະລິດຕໍ່ຕົນເອງ, ໝູ່ເພື່ອນ ແລະ ເປັນເຈົ້າການໃນການປົກປັກຮັກສາຄວາມປອດໄພທັງຊີວິດ, ຊັບສິນຂອງສ່ວນລວມ ແລະ ສ່ວນຕົວ.
ມີທັກສະໃນການເຮັດວຽກ ແລະ ໃຫ້ບໍລິການ.
ສາມາດແກ້ໄຂບັນຫາຕ່າງໆໄດ້.
- ສາມາດປະກອບອາຊີບຢູ່ຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້.
- ສາມາດເປີດທຸລະກິດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນຂອງຕົນເອງໄດ້.
- ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ ແລະ ຫວານໄດ້.
- ຮູ້ຈັກວິທີການປຸງແຕ່ງເຄື່ອງດື່ມດ້ວຍສູດຕ່າງໆ.
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄໍາຮ້ອງສະໝັກເຂົ້າຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບເອກະສານຕິດຂັດຕາມຂໍ້ແນະນໍາ (ໃບປະກາດຈົບສາມັນ, ໃບຄະແນນ, ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່, ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ, ໃບແຈ້ງໂທດ, ຮູບ3×4 ບໍ່ກາຍ 3 ເດືອນ ຈໍານວນ 3 ໃບ).
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ສໍາພາດດ້ວຍຕົນເອງໃນສາຂາທີ່ຕົນເອງສະໝັກຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ລໍຖ້າຜົນຂອງການສໍາພາດ ເພື່ອກະກຽມເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ໃບຄະແນນ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່
- ໃບແຈ້ງໂທດ(ບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)
- ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ
- ຮູບຖ່າຍຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 3 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)