ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມນໍ້າ ຫຼວງພະບາງ – ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 28, 2020 2021-01-03 2:45ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມນໍ້າ ຫຼວງພະບາງ – ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການ ໃຫ້ກົງກັບມາດຕະຖານອາຊີບ, ສາມາດນຳໄປປະຕິບັດວຽກງານໃນວິຊາສະເພາະທີ່ໄດ້ຮຽນມາ, ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານທາງດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ນຳໃຊ້ການເມືອງພື້ນຖານ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ຄະນິດສາດ
- ພາສາລາວ
- ພື້ນຖານກ່ຽວກັບການທ່ອງທ່ຽວ
- ການເຮັດວຽກແບບມືອາຊີບ
- ການໃຫ້ບໍລິການ ແລະ ຮັກສາຄວາມສະອາດ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານ ຄາວ-ຫວານ
- ຕົບແຕ່ງງານໃບຕອງ
- ຄອມພີວເຕີ
- ພາສາອັງກິດການໂຮງແຮມ
- ພື້ນຖານການທ່ອງທ່ຽວ
- ແກະສະຫຼັກຜັກໝາກໄມ້
- ມະນຸດສຳພັນ
- ບົດບາດຍິງ-ຊາຍ
- ແກະສະຫຼັກຜັກໝາກໄມ້
- ຄວາມຮູ້ກ່ຽວກັບທຸລະກິດໂຮງແຮມ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ແນະນຳການບໍລິການລູກຄ້າ
- ແກະສະຫຼັກ
- ທັກສະແບບມືອາຊີບ
- ການແກ້ໄຂບັນຫາ
- ພາສາລາວ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ແກະສະຫຼັກ
- ການໂຮງແຮມ
- ລົງຝຶກງານ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາທີ່ເຂົ້າມາຮຽນໃນໂຮງຮຽນຂອງພວກເຮົາຈະໄດ້ຮັບເງິນເບ້ຍລ້ຽງຈາກທາງລັດຖະບານສະໜັບສະໜຸນ.
ນະໂຍບາຍທາງດ້ານການເຈັບເປັນໃຫ້ນັກສຶກສາ.
ນະໂຍບາຍສະຫວັດດີການເສຍຊີວິດ.
ນັກສຶກສານ້ອງໃດທີ່ນອນໃນຫໍພັກໃນ ແລະ ປະກອບຊ່ວຍວຽກໃນຫໍພັກເປັນປ້ອງກັນຂອງໂຮງຮຽນຈະມີນະໂຍບາຍບໍ່ໃຫ້ເສຍຄ່າຫໍພັກ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
– ມີຫໍພັກໃຫ້ນັກສຶກສາທັງຍິງ ແລະ ຊາຍ
– ມີຫ້ອງອາຫານໃຫ້
– ມີຫ້ອງຄົວແຕ່ງກິນ
– ມີຫ້ອງຮຽນຄອມພີວເຕີ
– ມີຫ້ອງສະໝຸດ
– ມີເດີນກິລາ
– ສະຖານທີປະຕິບັດ ແລະ ລົງຝຶກງານພາຍນອກ
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
ຮູ້ຮັກສາຄວາມປອດໄພໃນບ່ອນເຮັດວຽກ, ນຳໃຊ້ເຄື່ອງມື ແລະ ອຸປະກອນຕ່າງໆ.
ມີຄວາມອົດທົນ ແລະ ມີຄວາມຮັບຜິດຊອບຕໍ່ໜ້າທີ່.
ມີຄວາມຊື່ສັດສຸດຈະລິດຕໍ່ຕົນເອງ, ໝູ່ເພື່ອນ ແລະ ເປັນເຈົ້າການໃນການປົກປັກຮັກສາຄວາມປອດໄພທັງຊີວິດ, ຊັບສິນຂອງສ່ວນລວມ ແລະ ສ່ວນຕົວ.
ມີທັກສະໃນການເຮັດວຽກ.
ສາມາດແກ້ໄຂບັນຫາຕ່າງໆໄດ້.
- ສາມາດປະກອບອາຊີບຢູ່ຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້.
- ສາມາດເປີດທຸລະກິດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງໄດ້
ວິທີສະໝັກຮຽນ
– ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ແບບຟອມການສະໝັກເຂົ້າຮຽນ.
– ຂັ້ນຕອນທີ 2: ຕື່ມຂໍ້ມູນໃສ່ແບບຟອມໃຫ້ຄົບຖ້ວນ (ເອກະສານປະກອບການສະໝັກມີ: ຊີວະປະຫວັດຫຍໍ້, ໃບປະກາດ, ໃບຄະແນນ, ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ).
– ຂັ້ນຕອນທີ 3: ເອົາແບບຟອມເຂົ້າມາຍື່ນທີ່ໂຮງຮຽນ ແລະ ສອບສໍາພາດ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ໃບຄໍາຮ້ອງຂໍເຂົ້າສໍາພາດ
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ) ຈໍານວນ 3 ໃບ
- ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ ຫຼື ບັດປະຈໍາຕົວ