ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງອັດຕະປື – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ- ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2020-12-09 8:42ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງອັດຕະປື – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ- ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ
ເວລາຮຽນ 2 ປີ (ຊັ້ນກາງ 12+2)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການທາງດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມກງກັບມາດຕະຖານອາຊີບ ສາມາດນໍາໄປປະຕິບັດຽກງານໃນວິຊາສະເພາະ ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານໃນວິຊາສະເພາະລະດັບທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ
- ການເມືອງ
- ຄະນິດສາດ
- ພາສາລາວ
- ມະນຸດສຳພັນ
- ໂພສະນາການອາຫານ
- ຄວາມສະອາດ ແລະ ສຸຂະອະນາໄມ
- ວັດສະດຸອຸປະກອນ
- ວຽກໃບຕອງ
- ແກະສະຫຼັກຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້
- ພາສາອັງກິດ
- ເຄມີ
- ນຳໄຊ້ຄອັມພິວເຕີ
- ຖະໜອມອາຫານ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຫວານ
- ຕົບແຕ່ງດອກໄມ້
- ຈັດງານລ້ຽງ
- ສີລະປະໄຫ້ບໍລິການ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ທຸລະກິດຂະໜາດນ້ອຍ
- ການເຮັດເຄືອງດື່ມ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ແມ່ບ້ານ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາແມ່ນໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງ ແລະ ສະຫວັດດີການຂອງໂຮງຮຽນໃນເວລາເຈັບເປັນ ຫຼື ນອນໂຮງໝໍ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫ້ອງຮຽນ ແລະ ຫ້ອງປະຕິບັດ
- ຖ້າຫາກນ້ອງໆຄົນໃດມີຄວາມຫຍຸ້ງຍາກໃນການເດີນທາງທາງໂຮງຮຽນມີຫໍພັກຍິງ-ຊາຍໃຫ້ແກ່ນັກສຶກສາ
- ມີສະຖານປະກອບການທີ່ໃຫ້ຄວາມສະດວກໃນການຝຶກງານ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ຮຽນຈົບໃນສາຂານີ້ນັກຮຽນສາມາດປະກອບອາຊີບຕົນເອງໄດ້.
- ຮູ້ຈັກການສ້າງລາຍການການທ່ອງທ່ຽວ.
- ສາມາດເຮັດວຽກຢູ່ໃນຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້.
- ສາມາດເປີດຮ້ານຂາຍອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງ.
- ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ທັງຄາວ-ຫວານ ແລະ ເຮັດເຂົ້າໜົມປະເພດຕ່າງໆ.
- ມີຄວາມຮູ້ໃນການເຮັດເຄື່ອງດື່ມ.
- ມີຄວາມສາມາດໃນການແກະສະຫຼັກໝາກໄມ້.
- ມີຄວາມຮູ້ໃນການຈັດງານລ້ຽງ, ການຕົບແຕ່ງດອກໄມ້ ແລະ ການໃຫ້ບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ.
ວີທີສະໝັກ
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄໍາຮ້ອງຂໍເຂົ້າຮຽນ, ພົວພັນເອົາຄໍາຮ້ອງຢູ່ຫ້ອງການບໍລິຫານ.
- ຂັ້ນຕອນທີ່ 2: ຍື່ນຄໍາຮ້ອງ ແລະ ເຂົ້າສຳພາດ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ລົງທະບຽນເຂົ້າຮຽນພາຍຫຼັງຮູ້ຜົນການສຳພາດ (ລົງທະບຽນຢູ່ຫ້ອງການບໍລິຫານ).
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ໃບຄະແນນ
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ
- ໃບກວດສຸຂະພາບ
- ຮູບຖ່າຍຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 2 ໃບ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່ ຫຼື ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ