ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນຮູ້ມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການ.
- ເພື່ອໃຫ້ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບຕາມທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
- ງານໃບຕອງ
- ອາຫານຫວານ
- ແກະສະຫຼັກ
- ໂພສະນາການ
- ຖະໜອມອາຫານ
- ການເຮັດເຄື່ອງດື່ມ
- ສຸກຂາອະນາໄມ
- ແມ່ບ້ານ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກໃຫ້ກັບນັກສຶກສາຍິງ-ຊາຍ
- ມີຫອ້ງຮຽນ
- ຫ້ອງຄົວຝຶກງານ
- ອຸປະກອນການໃຊ້ໃນຫ້ອງຄົວ ແລະ ສະຖານທີ່ຮຽນຕ່າງໆ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ມີຄວາມຮູ້ໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
- ການແກະສະລັກໝາກໄມ້ ແລະ ຂອງຫວານຕ່າງໆ
- ມີທັກສະການບໍລິການອາຫານແລະເຄື່ອງດື່ມ.
- ມີຄວາມຮູ້ທາງດ້ານສຸຂະອະນາໄມຂອງການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ສາມາດປະກອບອາຊີບຢູ່ຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້
- ສາມາດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງໄດ້
-