ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງໄຊຍະບູລີ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ 12+2 – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2020-12-09 7:47ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງໄຊຍະບູລີ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ 12+2 – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ
ເວລາຮຽນ 2 ປີ (ຊັ້ນກາງ 12+2)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ໃຫ້ກົງກັບມາດຕະຖານອາຊີບສາມາດນຳໄປປະຕິບັດໃນວຽກງານວິຊາສະເພາະໄດ້ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບທີ່ຕົນເອງຮຽນຈົບ.
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ວັດທະນາທໍາລາວ
- ການສື່ສານເປັນພາສາອັງກິດ
- ການນໍາໃຊ້ເຄື່ອງມື ແລະ ຂະບວນຕ່າງໆທາງທຸລະກິດ
- ການເຮັດວຽກກັບເພື່ອນຮ່ວມງານ ແລະ ລູກຄ້າ
- ການປະກອບທຸລະກິດສໍາລັບອຸດສາຫະກໍາການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການບໍລິການ
- ການນໍາໃຊ້ອຸປະກອນສື່ສານສໍາລັບການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການບໍລິການທ່ອງທ່ຽວ
- ການຮັກສາຄວາມປອດໄພ ແລະ ຄວາມສະຫງົບໃນບ່ອນເຮັດວຽກ
- ການສ້າງການບໍລິການໃຫ້ແກ່ລູກຄ້າຢ່າງມີປະສິດທິພາບ
- ການພັດທະນາຄວາມຮູ້ທາງດ້ານອຸດສາຫະກໍາການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການບໍລິການ
- ການແນະນໍາກ່ຽວກັບຫຼັກການພື້ນຖານໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ການກະກຽມ ແລະ ການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
- ການດໍາເນີນການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ການວາງແຜນບໍລິການຈັດສົ່ງອາຫານ ແລະ ການຈັດງານລ້ຽງ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການກະກຽມເຂົ້າຈີ່, ເຄັກ ເຂົ້າໜົມປະເພດອົບ ແລະ ອາຫານຫວານຂັ້ນພື້ນຖານ
- ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມໃນບາເຫຼົ້າ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາທີ່ເປັນນັກສຶກສາໃນແຜນ(ບໍ່ແມ່ນພະນັກງານມາຮຽນຕໍ່)ຈະໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງ.
ນະໂຍບາຍເຈັບເປັນ ແລະ ເສຍຊີວິດ
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກ, ຫ້ອງຮຽນ, ຫ້ອງຝຶກງານ
- ອຸປະກອນຮັບໃຊ້ການຮຽນ-ການສອນ
- ງົບປະມານຮັບໃຊ້ພາກປະຕິບັດໃນການຊື້ວັດຖຸດິບ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ ແລະ ອາຫານສາກົນໄດ້.
ຮູ້ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມໃຫ້ແຂກ.
ຮູ້ປະສົມເຫຼົ້າວາຍ, ຄອກເທວ, ຮູ້ວິທີການເຮັດເບີເກີລີ, ເຄັກ ແລະ ແຊນວິດປະເພດຕ່າງໆ.
ສາມາດປະກອບອາຊີບນໍາເຈົ້າຂອງກິດຈະການ ແລະ ສ່ວນຕົວໄດ້.
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄໍາຮ້ອງສະໝັກເຂົ້າຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບເອກະສານຕິດຂັດຕາມຂໍ້ແນະນໍາ (ໃບປະກາດຈົບສາມັນ, ໃບຄະແນນ, ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່, ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ, ໃບແຈ້ງໂທດ, ຮູບ3×4 ບໍ່ກາຍ 3 ເດືອນ ຈໍານວນ 3 ໃບ).
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ສໍາພາດດ້ວຍຕົນເອງໃນສາຂາທີ່ຕົນເອງສະໝັກຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ລໍຖ້າຜົນຂອງການສໍາພາດ ເພື່ອກະກຽມເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ໃບຄະແນນ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່
- ໃບແຈ້ງໂທດ(ບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)
- ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ
- ຮູບຖ່າຍຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 3 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)