ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ແຂວງຄໍາມ່ວນ – ສາຂາ ອາຫານ-ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2020-12-18 9:29ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ແຂວງຄໍາມ່ວນ – ສາຂາ ອາຫານ-ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ອາຫານ-ການໂຮງແຮມ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ວຽກງານດ້ານຕ່າງໆໃນການບໍລິການໃນໂຮງແຮມ ເພື່ອສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີທັກສະຮອບດ້ານ ໃນການປະກອບອາຊີບໃນທຸລະກິດນີ້. ວຽກງານໃນຂະແໜງການບໍລິການຮັບຕ້ອນກໍຄື ວຽກງານທາງດ້ານການໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານ ຖືເປັນອີກໜຶ່ງວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ໄດ້ຊ່ວຍຍົກລະດັບຄວາມເພິງພໍໃຈຂອງແຂກຜູ້ມາທ່ຽວຊົມ ແລະ ໃຫ້ເກີດການກັບມາໃຊ້ບໍລິການຊໍ້າອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ແນໃສ່ເພື່ອກໍ່ສ້າງ ແລະ ພັດທະນາຊັບພະຍາກອນມະນຸດໃຫ້ມີລະດັບທາງດ້ານສີມືທີ່ເໝາະສົມ ແລະ ສອດຄ່ອງກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫລາດແຮງງານ, ຄວາມກ້າວໝ້າທາງດ້ານເຕັກໂນໂລຊີ ເພື່ອພັດທະນາຕົນເອງ, ເສດຖະກິດ-ສັງຄົມ ແລະ ປະເທດຊາດ.
- ເພື່ອສົ່ງເສີມໃຫ້ສະຖານປະກອບການໄດ້ນໍາໃຊ້ຊັບພະຍາກອນມະນຸດທີ່ມີລະດັບທາງດ້ານສີມື, ເພື່ອປັບປຸງວຽກງານຂອງຕົນໃຫ້ເກີດມີປະສິດທິພາບ, ທັງປະຢັດ ແລະ ເກີດປະໂຫຍດສູງສຸດ
- ເພື່ອພັດທະນາປະກອບອາຊີບໃຫ້ມີຄຸນນະທໍາ, ຈະລິຍະທໍາ, ເຈດຕະນາທໍາ ແລະ ມີວິໄນທີ່ດີ.
- ສ້າງໃຫ້ຮູ້ຮັກອາຊີບ, ມີແນວຄິດສ້າງສັນ, ມີພາລະນາໄມ, ມີລະບຽບວິໄນ, ບຸກຄະລິກຄະພາບ ແລະ ທັງໃຫ້ຮູ້ຈັກຄວາມສວຍສົດງົດງາມ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ພາສາອັງກິດ
- ເຄມີ
- ພາສາລາວ
- ຄະນິດສາດ
- ໂພສະນາການອາຫານ
- ມະນຸດສໍາພັນ
- ຄວາມສະອາດ ແລະ ສູຂະອະນາໄມ
- ວັດສະດຸອຸປະກອນ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ
- ແກະສະຫຼັກໝາກໄມ້
- ວຽກໃບຕອງ
- ຄອມພິວເຕີ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
- ປຸງແຕ່ງອາຫານຫວານ
- ການຖະໜອມອາຫານ
- ສິນລະປະໃຫ້ບໍລິການ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ຕົບແຕ່ງດອກໄມ້
- ຈັດງານລ້ຽງ
- ທຸລະກິດຂະໜາດນ້ອຍ
- ການເຮັດເຄື່ອງດື່ມ
- ການບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ
- ແມ່ບ້ານ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
ນັກສຶກສາແມ່ນໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງໃນທຸກໆເດືອນ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
– ມີຫໍພັກໃຫ້ຢູ່ສໍາລັບນັກສຶກສາຍິງ ແລະ ຊາຍ.
– ຫ້ອງປະຕິບັດປຸງແຕ່ງອາຫານ, ຫ້ອງປະຕິບັດການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ, ຫ້ອງປະຕິບັດສໍາລັບການໂຮງແຮມ.
– ອຸປະກອນໃນການປະຕິບັດປຸງແຕ່ງອາຫານ.
– ອຸປະກອນໃນການປະຕິບັດການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ.
– ອຸປະກອນປະສົມເຄື່ອງດື່ມ ຄ໋ອກເທ໋ວ ແລະ ມ໋ອກເທ໋ວ.
– ອຸປະກອນສໍາລັບວຽກແມ່ບ້ານ ແລະ ເຄົາເຕີໃນການຕ້ອນຮັບລູກຄ້າ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
– ຮູ້ນໍາໃຊ້ວັດສະດຸອຸປະກອນໃນກາຍປຸງແຕ່ງອາຫານ, ຮູ້ຈັກໂພສະນາການອາຫານ, ຮູ້ການປະກອບທຸລະກິດຂະໝາດນ້ອຍ, ຮູ້ສິນລະປະໃນການບໍລິການ.
– ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ-ຫວານເປັນ, ເຮັດເຄື່ອງດືມເພື່ອສຸຂະພາບ.
– ສາມາດຈັດດອກໄມ້ ແລະ ຕົກແຕ່ງດອກໄມ້ໃນງານຕ່າງໆ.
– ແກະສະຫລັກຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້ເປັນລາຍຕ່າງໆ.
– ຫຍິບງ່າບາສີ, ໝາກເບັງ ແລະ ລາຍຕ່າງໃນວຽກງານໃບຕອງ.
– ມີຄວາມຮູ້ທາງດ້ານການປູຕຽງ, ອານາໄມຫ້ອງພັກຈັດ ແລະ ຕົກແຕ່ງຫ້ອງພັກໃຈຮູບແບບຕ່າງໆ, ເສີບອາຫານໃຫ້ລູກຄ້າໄດ້ຖືກວິທີ, ຕ້ອນຮັບແຂກໄດ້ຖືກຕ້ອງໃນເວລາແຂກມາໃຊ້ບໍລິການ, ພັບຜ້າເຊັດປາກເປັນລາຍຕ່າງໆ, ການຈັດໂຕະອາຫານໃນຮູບແບບຕ່າງໆ, ການຈັດອາຫານໃນງານລ້ຽງ.
– ສາມາດປະກອບອາຊີບເປັນພະນັກງານໃນຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້.
– ສາມາດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງໄດ້.
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ສາມາດເຂົ້າໄປໃນເວບໄຊຂອງວິທະຍາໄລ ແລ້ວດາວໂຫລດເອົາແບບຄໍາຮ້ອງຂໍສະໝັກ .
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບແບບຟອມໃຫ້ຖືກຕ້ອງ ແລະ ສົມບູນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ເຂົ້າມາຍື່ນແບບຟອມສໍາພາດທີ່ວິໄລທະຍາໄລ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ເຂົ້າສໍາພາດໃນສາຂາທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ໃບຄໍາຮ້ອງສະໝັກຂໍເຂົ້າຮຽນ 1 ຊຸດ
- ຮູບ 3×4 ຈໍານວນ 3 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ (ສະບັບກ໋ອບປີ້)