ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ແຂວງຈໍາປາສັກ – ສາຂາ ການບໍລິການການເດີນທາງ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ 12+2+1- ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2020-12-09 8:49ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ແຂວງຈໍາປາສັກ – ສາຂາ ການບໍລິການການເດີນທາງ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ 12+2+1- ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການບໍລິການການເດີນທາງ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ
ເວລາຮຽນ 1 ປີ 6 ເດືອນ (ຕໍ່ເນື່ອງຊັ້ນສູງ 12+2+1)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາ ບໍລິຫານການເດີນທາງ-ທ່ອງທ່ຽວ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການວາງແຜນ ແລະ ການບໍລິການທ່ອງທ່ຽວພາຍໃນປະເທດແບບອະນຸລັກ ໂດຍສະເພາະການທ່ອງທ່ຽວໃນຮູບແບບເປັນກຸ່ມ. ນອກຈາກນັ້ນ, ຍັງມີສຶກສາກ່ຽວກັບການປະສານງານສຳລັບວຽກງານການທ່ອງທ່ຽວຂະແໜງຕ່າງໆ ແລະ ການບໍລິການທ່ອງທ່ຽວ. ການສຶກສາກ່ຽວກັບສາຂານີ້ຢ່າງລະອຽດ ເປັນສິ່ງສຳຄັນຕໍ່ຄຸນນະພາບການບໍລິການ ແລະ ນໍາທ່ຽວຂອງພະນັກງານໃນອຸດສະຫະກຳນີ້ ເນື່ອງຈາກພວກເຂົາຈະເຮັດໜ້າທີ່ເປັນດັ່ງຕົວແທນໃນການບອກເລົ່າ ແລະ ແນະນໍາຂໍ້ມູນຂ່າວສານ ກ່ຽວກັບວັດທະນະທຳ ແລະ ປະເພນີຂອງຊາດ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ມີປະສົບການດ້ານການໂຮງແຮມ ແລະ ການບໍລິການກົງກັບມາດ ຕາຖານອາຊີບ ສາມາດນຳໄປປະຕິບັດວຽກງານໃນວິຊາສະເພາະທີ່ໄດ້ຮຽນມາຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດໃນການປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທໍາ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບຫຼັກສູດຊັ້ນກາງ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເງິນທຸລະກິດ
- ສິລະປະລາຍລາວ
- ພຶດຕິກໍານັກທ່ອງທ່ຽວ
- ກົດໝາຍກ່ຽວກັບການທ່ອງທ່ຽວ
- ການບໍລິຫານພັດຕະຄານ ແລະ ງານລ້ຽງ
- ຜະລິດຕະພັນ ແລະ ຂອງທີ່ລະນຶກ
- ຫຼັກການບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ
- ພາສີ-ອາກອນ
- ຄວາມຮູ້ເບື້ອງຕົ້ນກ່ຽວກັບອາຫານລາວ
- ການບໍລິຫານພັດຕະຄານ ແລະ ງານລ້ຽງ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
- ມີຫໍພັກໃຫ້ກັບນັກສຶກສາຜູ້ທີ່ຢູ່ບ້ານໄກ, ຄອບຄົວຂາດເຂີນ.
- ມີເງິນສະຫວັດດີການໃຫ້ກັບນັກສຶກສາ ຜູ້ທີ່ເຈັບເປັນນອນໂຮງໝໍ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີອິນເຕີເນັດໃຫ້ກັບນັກສຶກສາເພື່ອນຳໃຊ້ເຂົ້າໃນການເຂົ້າຫາແຫຼ່ງຂໍ້ມູນຕ່າງເພື່ອສຶກສາ ຄົ້ນຄົ້ວບົດຮຽນ.
- ມີຫ້ອງຮຽນພາກທິດສະດີ ຮັບໃຊ້ເຂົ້າໃນການຈັດການຮຽນ – ການສອນຢ່າງພຽງພໍ, ມີມາດຕາຖານ ແລະ ສວຍງາມ.
- ມີຫ້ອງຝຶກງານການປຸງແຕ່ງອາຫານ ( ຫ້ອງຄົວ ) ພ້ອມດ້ວຍອຸປະກອນຄົບຊຸດ ເພື່ອໃຫ້ນັກສຶກສາຮຽນພາກປະ ຕິບັດຕົວຈິງ.
- ມີຫ້ອງຝຶກງານການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ (ຫ້ອງອາຫານ ແລະ ຫ້ອງເຟ) ພ້ອມດ້ວຍອຸປະກອນຄົບຊຸດ ເພື່ອໃຫ້ນັກສຶກສາຮຽນພາກປະຕິບັດຕົວຈິງ.
- ມີຫ້ອງຝຶກງານດ້ານການໂຮງແຮມ ( ຫ້ອງພັກ ແລະ ເຄົາເຕີ້ ) ພ້ອມດ້ວຍອຸປະກອນຄົບຊຸດ ເພື່ອໃຫ້ນັກສຶກສາ ຮຽນພາກປະຕິບັດຕົວຈິງ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ສາມາດສື່ສານທາງເຕັກນິກໃນອາຊີບໄດ້ດີ.
- ສາມາດຈັດລະບົບຖານຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບອາຊີບໄດ້.
- ສາມາດຈັດການ ແລະ ພັດທະນາຄຸນນະພາບຂອງວຽກງານໄດ້.
- ມີຄວາມຮູ້, ຄວາມສາມາດທາງດ້ານວິຊາຊີບ ການບໍລິຫານໂຮງແຮມ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວໃນລະດັບຊັ້ນສູງ.
- ສາມາດ ວິເຄາະວາງແຜນການເຄື່ອນໄຫວກ່ຽວກັບທຸລະກິດໄດ້.
- ສາມາດຮູ້ ແລະ ເຂົ້າໃຈ ແລະ ນຳໃຊ້ກ່ຽວກັບການຄຸ້ມຄອງບໍລິຫານໂຮງແຮມ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ.
- ສາມາດຮູ້, ເຂົ້າໃຈ ແລະ ນຳໃຊ້ກົນລະຍຸດ, ຍຸດທະວິທີເຂົ້າໃນການຕະຫຼາດ.
- ສາມາດເຮັດວຽກໃນໂຮງແຮມ ຫຼື ເປັນໄກ້ນໍາທ່ຽວໄດ້.
ວີທີສະໝັກ
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ແບບຟອມນຳຄະນະກຳມະການທີ່ຮັບຜິດຊອບຮັບເອົານັກສຶກສາເຂົ້າຮຽນໃໝ່ມາຂຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ສົ່ງແບບຟອມໃບຄຳຮ້ອງໃນການສະໝັກເຂົ້າສອບເສັງ ແລະ ສຳພາດ ທີ່ຂຽນແລ້ວໃຫ້ຄະນະກຳມະການທີ່ຮັບຜິດຊອບ ແລະ ຈາກນັ້ນທາງຄະນະຮັບຜິດຊອບຈະອອກບັດເຂົ້າຫ້ອງສອບເສັງ, ສຳພາດໃຫ້ຕາມສາຂາວິຊາທີ່ສະໝັກຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ດຳເນີນການສອບເສັງ ຫຼື ສຳພາດເຂົ້າຮຽນໃນສາຂາວິຊາທີ່ສະໝັກຕາມລະບຽບການຂອງວິທະຍາໄລ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຫຼັກສູດຊັ້ນກາງ
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ 1 ຊຸດ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່ 1 ຊຸດ
- ໃບກວດສຸຂະພາບ 1 ຊຸດ
- ໃບແຈ້ງໂທດ 1 ຊຸດ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ) ຈໍານວນ 6 ໃບ